Ons eerste dagen in The States..

fullsizeoutput_3bb

 

 

Hallo allemaal,

Wij willen jullie door middel van een blog op de hoogte houden.

Yes! We are in Atlanta. Het was een hele reis, maar we zijn gearriveerd. We hebben een erg mooi appartement en de mensen zijn heel vriendelijk hier. Mijn reis, samen met het gezin startte bij Anke Marjolein donderdagochtend. Vanuit daar reden Jacco en ik met de ambulance van Stichting wens naar Schiphol. Tieme, Fenne en familie/vrienden reden met taxi Hoijtink naar Schiphol.

Eenmaal door de douane moesten we ons melden om via een aparte ingang het vliegtuig in te gaan. Dit zorgde voor iets vertraging, omdat dit natuurlijk niet een dagelijks gebeuren is, maar het is uiteindelijk gelukt!

De vlucht naar Atlanta is prima verlopen. Toen wij daar aankwamen werden we gelijk opgevangen door heel veel mensen. Security, mensen van het vliegveld, ambulancemedewerkers en zelfs een federal agent. Anders dan in Nederland. Vanaf hier reisden Jacco en ik naar het Piedmont Hospital. Ik moest op een andere stretcher liggen zodat ik in een andere ambulance pastte. Een enorm harde plank… Vanaf het ziekenhuis reden wij door naar het Shepherd Centre waar ons appartement is. Met loeiende sirenes reden we ( Jacco en ik ) naar het Shepherd Centre in de ambulance, omdat het erg druk op de weg was.

Fenne en Tieme gingen met een andere taxi gelijk naar het Shepherd Centre, onder een escort van ongeveer 5 mensen van het vliegveld. De bagage ging met hen mee naar het appartementencomplex.

Bij het Shepherd Centre werden we opgevangen door een verzorgster van Accord Services. Zij bracht ons naar het appartement. Het was onderhand al erg laat. Het was een lange, zware dag, maar we zijn er. Nu kan het eindelijk beginnen!

 

De eerste dagen moesten we bijkomen van de reis, boodschappen doen, rondkijken bij het Shepherd en omgeving. Er zal vast nog wel het 1 en ander zijn wat we niet gezien hebben. Wat mij opvalt is dat er veel verkeer is, veel grote auto’ s en supergrote huizen. Iets anders dan wat we gewend zijn.

Vandaag zijn we begonnen met de eerste therapieën. De eerste dag is natuurlijk altijd spannend. Ik heb al mijn therapeuten ontmoet en wat gepraat. We moesten wat papierwerk invullen en een beetje kijken hoe en wat voor de komende weken. Bij elke therapie hebben we een einddoel opgezet. Ik ga mijn best doen om deze doelen haalbaar te maken de komende weken!

We houden jullie op de hoogte.