Stichting haalt geld op voor revalidatie Ruurlose

Lochem - Rita van Wessel heeft een hersenstaminfarct gehad. Ze wil graag
naar Amerika om daar te revalideren.Marco Dijkman en zijn stichting 
probreren daarbij te helpen
Editie Lochem Foto Jan Houwers JH20160708

Stichting Rita wil mogelijk maken dat Rita van Wessel uit Ruurlo in VS kan herstellen. Er is al ruim 30.000 euro opgehaald, het streefbedrag is 80 mille.
De Ruurlose Rita van Wessel kreeg vorig jaar februari een hersenstaminfarct. Ze revalideert inmiddels, maar zou dolgraag een revalidatietraject in de Verenigde Staten doen. Alleen:daar is geld voor nodig. De Stichting Rita wil geld werven om de kosten te dekken die de zorgverzekeraar niet vergoedt.
Eind vorige week is de stichting formeel begonnen met inzamelen. Het streefbedrag is 80.000 euro en de teller stond gisteren al op meer dan 30.000 euro, van meer dan vierhonderd donaties.
Voorzitter Marco Dijkman van de Stichting Rita is zeer blij met de vliegende start van de organisatie. Hij merkt dat het onderwerp erg leeft binnen Ruurlo. Maar hij wil met de stichting proberen een nog groter publiek te bereiken, om nog meer geld binnen te krijgen voor het hersteltraject van Rita van Wessel.
Het doel is om Rita onder te brengen in het Sheperd Pathways Instituut in het Amerikaanse Atlanta voor een revalidatieperiode. Dat instituut wil graag met Rita aan de slag en Rita zelf kan ook niet wachten om te beginnen, aldus Dijkman. In eerste instantie zal Rita er vier tot zes weken heen moeten om uitgebreid onderzocht te worden, waarna ze gedurende enkele maanden zou kunnen worden behandeld, is de verwachting.
In Ruurlo zijn -de komende tijd – verschillende acties ten bate van de stichting. Er zijn de afgelopen dagen al vierhonderd donaties gedaan. Zo doneerde de personeelsvereniging van Plus-supermarkt Kogelman duizend euro. Diverse diverse acties zijn aangekondigd zoals door het eethuis De Kaleberg in Barchem; de volledige dagopbrengst van komende zondag gaat naar de stichting. Tijdens het voetbaloefenduel tussen Ruurlo en De Graafschap morgenavond, donderdag, wordt ook aandacht gevraagd voor de stichting.
Nadat Rita van Wessel uit het ziekenhuis werd ontslagen, heeft ze acht maanden in Enschede gerevalideerd. Nu woont ze in woonvoorziening Anke Marjolein in Lochem. Ze krijgt nog wel steeds therapie, maar haar herstel zou gestimuleerd kunnen worden met een intensieve vorm van revalidatie en dat zou het beste in Atlanta kunnen.
Spraakcomputer
De Ruurlose kan met ondersteuning van fysiotherapeuten staan, de controle over hoofd en nek is ook verbeterd. Communiceren doet ze met behulp van een spraakcomputer die ze met haar ogen bedient.
stichtingrita.nl

Jan Witting