Hello again

img_0159

Hallo allemaal,

 

Daar zijn we weer. Ik heb afgelopen week weer veel therapieën gehad. Niet veel nieuwe dingen, maar veel herhaling. De meeste dingen gaan wel iets beter. Mijn spieren worden wat sterker! Dat is goed! Nu nog de weg zoeken om ze te kunnen bewegen. Dit kost veel tijd en therapie zeggen ze hier.

We zijn druk aan het zoeken naar een appartement hier. Is in principe niet zo moeilijk, maar je betaald hier de hoofdprijs. Ook is het zo dat er bijna geen appartementen zijn die rolstoel toegankelijk zijn. Onze casemanager helpt ons hier gelukkig bij, want er moet heel veel bij geregeld worden.

Ik heb vorige week vrijdag gestaan met behulp van de therapeuten. De sta-tafel waar ik al eerder over vertelde. Nu was het zo dat Barbosa (de hond) erbij was. Zijn baasje, wie ook een therapeut is, legde hem op een tafel, zodat wij op ooghoogte waren wanneer ik stond. Heel erg leuk!!

Bij de logopedie hebben ze geprobeerd met elektroden op mijn wangen, zodat mijn wangen misschien wat meer bewegen. Het is geen fijn gevoel, maar als het hopelijk helpt heb ik er veel voor over.

De logopediste heeft mij een slikonderzoek laten doen. Deze ging redelijk. Ik moet bij ingedikt water en gepureerd eten blijven voor nu. Het kan op langer termijn gevaarlijk zijn als ik dit niet doe.

Ik heb ook opnieuw op de bank gezeten met een laken achter mijn rug. Aan de uiteinden van het laken wordt dan getrokken om mijn rug recht te houden. Zo worden de rugspieren getriggerd.

 

Dit weekend hebben we eigenlijk vrij weinig gedaan. Het weer wordt hier anders. Het waait erg hard en de wind is erg koud. We zijn dus maar eventjes buiten geweest. Nou mogen wij nog niet zeuren eigenlijk… Het is daar bij jullie nog wat slechter volgens mij…

In Amerika heb je in het weekend super veel keuze uit films die op tv komen, Pretty Woman, Bridget Jones films etc. Ik heb me dus zeker niet verveeld.

Dit weekend willen we naar een supertarget. Dat is net zoals de Walmart of de Normale Target, maar dan nog groter dan dat ze al zijn. De Target is een Megagrote supermarkt, maar heeft ook kleding, elektronica, dieren, wooninrichting en ga zo maar door. Ze hebben dus alles daar. Dat wil ik graag wel een keer zien.

Niet heel veel nieuwe leuke dingen, maar het gaat goed hier en we zijn zeker nog niet klaar!