Update vanuit Amerika

Hallo Allemaal,

Het is weer een week geleden dat we wat geschreven hebben. Hierbij een uitgebreid verslag van vorige week. Er was namelijk genoeg te beleven.

Ik had therapie van maandag tot en met woensdag. Ik heb met speech therapie weer met elektroden gewerkt. Voornamelijk op mijn wangen, maar ook op mijn keel.

Er wordt bijna overal met elektroden gewerkt, maar ik kreeg dinsdag tijdens Occupational therapie een trilapparaat over mijn armen heen. Tegelijkertijd heb ik gestaan in de sta-tafel. (waar ik al eens eerder over verteld heb). Het trilapparaat zorgt ervoor, net zoals elektroden, dat mijn spieren prikkels krijgen. Als ik leun op mijn armen met de elektroden aan gaat dat wat makkelijker dan zonder elektroden.

Ik heb 2 keer per week de Lokomat, de automatische looprobot. Dit gaat steeds een stukje beter. Ik draag steeds iets meer lichaamsgewicht.

We hebben afgelopen week ook iets nieuws geoefend. Namelijk transporteren van bed naar stoel via een plankje. Het bed is iets hoger dan de stoel, dus dan gaat dat ook wat makkelijker, omdat ik naar beneden schuif. Hier helpen 2 mensen bij. Één aan de voor- en één aan de achterkant. Dit gaat steeds beter.

Toen was het woensdagmiddag 2 uur, we waren klaar met therapie en het gebouw waar we therapie hadden sloot ook gelijk. Dit was natuurlijk zo omdat het hier donderdag Thanksgiving was. Iedereen wou zo snel mogelijk naar huis om van allerlei eten klaar te maken voor de volgende dag.

Het duurde alleen nogal voordat we terug waren in ons appartement. Overal was een lange file, want iedereen wil graag naar huis of gaat naar familie toe.

Donderdag was het dan zover, Thanksgiving. We wouden iets eten die avond wat velen eten met Thanksgiving, maar voordat we echt iets gehaald hadden kwamen onze buren met drie grote borden vol eten. Hadden ze voor ons gehaald, echt superleuk! De volgende dag kwam onze buurvrouw zelfs nog weer Turkeysoep brengen van de Turkey die ze over hadden.

Vrijdag hebben we niet zo heel veel gedaan. We hebben wat spullen ingepakt, want zaterdag zijn we over verhuisd naar een ander appartement. Ook was het ‘Black Friday’, de dag waarop vele producten in de sale zijn.

Onze transportation chauffeur zei dat we absoluut niet naar een winkelcentrum moesten gaan, want dat was gekkenwerk. Zelfs zij ging nooit naar winkels op die dag, alleen als ze bijvoorbeeld een nieuwe televisie moest hebben die op zulke dagen erg in de korting zijn.

Zaterdag zijn we vroeg over verhuisd zodat we de hele middag nog hadden om alles uit te pakken. Het is dichtbij het Shepherd Center zelf, dus de buurt is niet veel anders. Het is hier wel een stuk rustiger, omdat het niet aan de grote weg is.

Zondag hebben we vrij weinig gedaan. Even een rustdagje na een drukke week.

Morgen (dinsdag) heb ik een nieuw soort therapie, namelijk Beyond Therapie. Deze dag is een observatie dag. Ze gaan kijken of het iets is voor mij. Ik ga heel erg mijn best doen, want als we deze therapie kunnen blijven volgen, kan ik hier nog langer blijven.

We houden jullie op de hoogte.