Daar zijn we weer

fullsizeoutput_4ad

Hallo allemaal,

Even een update vanuit Amerika, want het is alweer eventjes geleden dat we iets geschreven hebben.

Ik heb de afgelopen week veel nieuwe dingen geoefend tijdens de therapie. Ik ben gestart met Beyond Therapie, een ander soort therapie dan wat ik eerst had. Ik heb dat twee dagen per week. De ene dag ga ik op de lokomat (looprobot) en de andere dag oefenen ze andere dingen. De rest van de week, de overige drie dagen, heb ik therapie op Shepherd Pathways, wat ik daarvoor ook al had.

Ik heb een aantal dingen geoefend:

We hebben de afgelopen twee weken veel geoefend om mij van de stoel naar het bed te brengen zonder tillift. Dit gaat met een ‘sliding board’. Daar zit ik dan met één bil op en dan schuiven ze mij als het ware van de stoel naar het bed. Dit gaat veel makkelijker dan de tillift en als ik mijn voeten aan de grond heb kan ik zelf ook een heel klein beetje meehelpen met steun.

Met ergotherapie heb ik achter een computer gezeten en spelletjes gedaan. Mijn armen zitten dan vast aan een bord wat als controller gebruikt wordt om het spelletje te spelen. Ik moest bijvoorbeeld appels die uit een boom vielen vangen in een mandje. Ik moet dan met mijn armen van links naar rechts bewegen of andersom om ze te vangen.

Met dezelfde therapeute heb ik ook geoefend met zelf een lepel naar mijn mond toe brengen. Ik zat met mijn arm in een apparaat die wel mee hielp, maar ik moest mijn arm zelf wel omhoog helpen. Dit is nog erg lastig.

Met fysio heb ik weer op mijn buik gelegen en geoefend met ‘opdrukken’. Niet het echte opdrukken, maar dat er iets spanning op mijn bovenarmen staat. Tijdens deze oefeningen doen we vaak een spelletje, zoals kaarten. Dit om het fanatisme weer wat op te krikken. Er is natuurlijk wel iemand die mijn kaarten oppakt en neerlegt.

Bij logo heb ik een lijstje gekregen met oefeningen voor thuis. Dit krijg ik ook nog van fysio en ergo. Dit omdat ik wanneer wij terug zijn in Nederland die oefeningen kunnen oefenen.

30 december is mijn laatste dag hier. Daar zijn ze momenteel 90% zeker van, dus krijgen we veel tips en oefeningen voor thuis mee.

We hebben ook nog iets aparts meegemaakt vorige week, namelijk een tornado evacuatie. Er werd tijdens de therapie omgeroepen dat er een tornado watch was. Alle therapeuten kregen dit te horen. Ik was samen met Fenne en Jacco op therapie en we keken elkaar aan van wat gebeurd hier, maar blijkbaar wordt een tornado watch vaker afgegeven als er een grote storm/tornado in de buurt is. “Als er een tornado warn komt, is het menens, maar die hebben we de afgelopen 6/7 jaar niet gehad” zei een Therapeute.  Ik ging weer rustig verder met therapie.

Een kwartier later werd er dus toch omgeroepen: “Er is een tornado warn, sluit alle ramen en iedereen moet naar de gang”. Wij snapten nog niet helemaal waar al die ophef voor was, maar iedereen was binnen 5 minuten in de gang. Ik zat nog in de lokomat (looprobot). Dat duurt een kwartier om eruit te komen, dus kwamen er een stuk op 4/5 therapeuten om mij er heel snel uit te halen.

Daarna stonden we in de gang te wachten tot dat we weer weg mochten. Wij wisten wel wat een tornado was, maar he als Nederlanders maak je dat niet elke dag mee, dus we zagen de ernst nog niet zo in. Gelukkig kwam hij niet heel dicht bij ons in de buurt en na 45 minuten werd er omgeroepen dat we “vrij” waren.

Het regende en onweerde toen nog wel heel hard buiten, maar dat was niet zo gevaarlijk.

Dit weekend hebben we niet heel veel gedaan. Het is hier momenteel ook erg koud aan het worden.

We laten jullie snel meer weten!

p.s. De afbeelding is onze kerstboom van dit jaar. We moeten alles weer terug naar Nederland nemen, dus een echte kerstboom met decoraties wordt lastig.